12. března 2013

Pravý kotlikový guláš

1 kg masa (hov. přední, lépe kližka), 200 g sádla, 150 g mouka hladká, 150 g mouka polohrubá, 500 g oloupaje cibule, 2 dag papriky sladké, 1 PL papriky pálivé, 10 g kmín, 5 g pepř, vývar (odkrojky z hov. masa + vepř. koleno + kořenová zelenina)

Roztopíme sádlo, přidáme cibuli, kterou usmažíme do zlatova. Necháme cibuli zchladnout asi na 60 °C a přidáme papriku sladkou i pálivou a si 5minut necháme dusit, pak přidáme maso a dusíme asi 30 – 45 min. Je třeba maso vyzkoušet, aby maso bylo tak napůl. Pak přidáme mouku a mícháme až se začne tuk vytláčet z mouky ven (do lesklé hmoty), pak zalijeme vývarem a dobře mícháme. Podle chuti dosolíme a dokořeníme, můžeme přidat majoránku.pravy kotlikovy gulaš

Žádné komentáře:

Okomentovat