12. března 2013

Sýrová omáčka s parmazánem

500 ml mléko, 30 g hladká mouka, 40 g máslo, 2 žloutky, 60 g parmazán, 120 ml smetana, hřebíček, malý bobkový list, pepř, sůl podle chuti, muškátový oříšek - špetka,  citrónová kůra podle chuti 

V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji postupně zalijeme mlékem a polovinou smetany, přidáme hřebíček, nastrouhaný muškátový oříšek, bobkový list, nastrouhanou citrónovou kůru, opepříme a osolíme.Zvolna za občasného míchání povaříme 20 minut. Vmícháme nastrouhaný parmazán, nasekanou pažitku a nakonec odstavenou omáčku zjemníme žloutky rozmíchané ve zbytku smetany a podle potřeby dochutíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat