14. března 2013

Kančí guláš dle hajneho


1 kg kančího (plec, krk i žebro), 5 lžic másla, 3 velké cibule (je třeba dodržet stejné množství cibule a masa), 300 g slaniny, 0,5 l červeného vína, podle potřeby hladká mouka, sůl, pepř, drcený kmín, 0,05 l rumu
  
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, rum, víno a dusíme do měkka. Po dobu dušení podléváme vývarem z kostí. Nakonec zahustíme jíškou a za stálého míchání necháme přejít varem. Na závěr necháme pod pokličkou u tepla dojít. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat