12. března 2013

Zabíjačkový guláš z vnitřnosti


400 g libového vepřového ramínka, 100 g vepřových jater, 100 g vepřového srdce, 1 vepřové ledvinky, 2 cibule, lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 5 stroužků česneku, čajová lžička sladké papriky, 0,5 čajové lžičky pálivé papriky, kmín, sůl, nové koření, pepř, kostka hovězího bujónu

Omyté, osušené maso nakrájíme na stejně velké kostky. Vnitřnosti nakájíme na kostky o něco menší. Směs masa vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáme obě papriky, sůl, kmín, nové koření, rozmačkaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a mouku. Směs důkladně promícháme. Nakonec přilijeme 2 dl vody a přidáme rozdrobenou kostku hovězího bujónu. Opět důkladně promícháme. Keramickou nádobu se směsí vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni 8 h. nebo na II. stupni 5 h. 

Žádné komentáře:

Okomentovat