400 g libového vepřového ramínka,
100 g vepřových jater, 100 g vepřového srdce, 1 vepřové ledvinky, 2 cibule, lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 5 stroužků česneku, čajová lžička sladké
papriky, 0,5 čajové lžičky pálivé papriky, kmín, sůl, nové koření, pepř, kostka hovězího bujónu
Omyté, osušené maso nakrájíme
na stejně velké kostky. Vnitřnosti nakájíme na kostky o něco menší. Směs masa
vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáme obě papriky, sůl,
kmín, nové koření, rozmačkaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a mouku. Směs
důkladně promícháme. Nakonec přilijeme 2 dl vody a přidáme rozdrobenou kostku
hovězího bujónu. Opět důkladně promícháme. Keramickou nádobu se směsí vložíme
do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni 8 h. nebo na II. stupni 5 h.
Žádné komentáře:
Okomentovat