12. března 2013

Šékelský guláš


750 g vepřového masa, sůl, 4 lžíce oleje,  velká cibule, lžička pálivé papriky, 2 lžičky sladké papriky, 1/4 l vývaru, 3 lžíce rajského protlaku, lžička kmínu, 4 stroužky česneku, 400 g kyselého zelí, lžíce mouky, 1/4 l smetany

Maso nakrájíme na kostky a mírně osolíme. Na polovině oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme oba druhy papriky. Poté přidáme maso a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Podlijeme vývarem a přidáme rajský protlak, kmín, utřený česnek a podle chuti přisolíme. Dusíme a podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso poloměkké, přidáme zelí. A dudusíme doměkka. Ze zbytku oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou guláš zahustíme. Nakonec vlijeme smetanu a mírně povaříme. Podáváme s knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat