750 g vepřového masa, sůl, 4
lžíce oleje, velká cibule, lžička pálivé papriky, 2 lžičky sladké papriky,
1/4 l vývaru, 3 lžíce rajského protlaku, lžička kmínu, 4 stroužky česneku,
400 g kyselého zelí, lžíce mouky, 1/4 l smetany
Maso nakrájíme na kostky a mírně
osolíme. Na polovině oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a
přidáme oba druhy papriky. Poté přidáme maso a za stálého míchání prudce
opečeme ze všech stran. Podlijeme vývarem a přidáme rajský protlak, kmín,
utřený česnek a podle chuti přisolíme. Dusíme a podle potřeby podléváme vývarem.
Když je maso poloměkké, přidáme zelí. A dudusíme doměkka. Ze zbytku oleje a
mouky si připravíme světlou jíšku, kterou guláš zahustíme. Nakonec vlijeme
smetanu a mírně povaříme. Podáváme s knedlíky.
Žádné komentáře:
Okomentovat