300 g vepřového masa z ramínka
nebo plecka, 300 g uzeného masa, 750 g kysaného zelí, 50 g slaniny, paprika, 2
lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, sůl
Kysané zelí překrájíme, zalijeme
vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně
krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou
i paprikou. Přikryjeme a dusíme doměkka. Zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a
mouky světlou jíšku, dobře ji s vodou provaříme a zahoustlou přidáme k masu se
zelím. Doplníme smetanou a vše dobře promícháme a prohřejeme. Podle chuti
teprve dokořeníme solí, popřípadě i pepřem. Je to úprava podobná segedínskému
guláši. Podáváme s knedlíkem nebo noky, ale i s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat