12. března 2013

Pikantní kotlík s vepřovým masem


500 g vepřové kýty, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje,mletý pepř a tymián, 2 cibule, jablko, lusk červené papriky, sůl, 250 ml bílého vína, 2 lžíce sekané petrželky

Maso nakrájené na kostky. Sojovou omáčku rozkvedláme s olejem, přidáme pepř a jemně nadrcený tymián. Promícháme s masem, necháme krátce proležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, na pánvi opečeme cibulku dozlatova, přidáme maso a za stálého míchání opékáme 2 minuty. Přilijeme víno a za mírné teploty dusíme asi 10 minut. Než se maso podusí, oloupeme jablko a rozkrájíme na kostičky, paprikový lusk nakrájíme na tenké proužky. Obojí přidáme k masu asi 5 minut před dovařením jídla. Paprika se nesmí rozvařit, má jenom změknout. Kotlík osolíme, dobře promícháme a dochutíme a posypeme sekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat