500 g vepřové kýty, 2 lžíce sojové omáčky, 2
lžíce oleje,mletý pepř a tymián, 2 cibule, jablko, lusk červené papriky,
sůl, 250 ml bílého vína, 2 lžíce sekané petrželky
Maso nakrájené na kostky. Sojovou omáčku
rozkvedláme s olejem, přidáme pepř a jemně nadrcený tymián. Promícháme s masem,
necháme krátce proležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, na pánvi
opečeme cibulku dozlatova, přidáme maso a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
Přilijeme víno a za mírné teploty dusíme asi 10 minut. Než se maso podusí,
oloupeme jablko a rozkrájíme na kostičky, paprikový lusk nakrájíme na tenké
proužky. Obojí přidáme k masu asi 5 minut před dovařením jídla. Paprika se
nesmí rozvařit, má jenom změknout. Kotlík osolíme, dobře promícháme a dochutíme a posypeme sekanou petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat