11. března 2013

Žampiónová omáčka

800 ml voda, hovězí bujón, 100 g žampióny, cibule, 150 ml sladká smetana, 70 g hladká mouka, 60 g máslo , sůl, pepř, citrónová šťáva, petrželka

Svaříme vodu s bujónem a vývar necháme vychladnout. Žampióny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Mouku rozmícháme v troše vychladlého vývaru. V kastrolku zahřejeme máslo, přidáme cibuli a krátce zpěníme. Přidáme nakrájené žmapióny, osmahneme, zalijeme vývarem a na mírném ohni pod pokličkou podusíme doměkka. Pak přivedeme k varu, zahustíme rozkvedlanou moukou a za stálého míchání krátce povaříme. Omáčku odstavíme, zalijeme smetanou, osolíme a opepříme, dochutíme citrónovou šťávou a přidáme nasekanou petrželku. Žampiónovou omáčku podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat