15. března 2013

Jablečné čatní

6 jablek, 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 4 lžíce oleje, 2 kousky skořice, lžička anýzu, 2 - 3 ks sušené drcené chilli papričky, 5 hřebíčků, lžička kurkumy, 4 lžíce vody, 4 lžíce hnědého cukru

Jablka omyjeme, oloupeme a vykrojíme středy, rozkrájíme na malé kostičky. V nerezovém hrnci rozehřejeme rostlinný olej, a když se z něj začne kouřit, přidáme zázvor, skořici, anýz, chili a hřebíček, a za stálého míchání smažíme do doby, než anýz ztmavne (asi půl minuty), potom přidáme kurkumu a kousky jablek a za stálého míchání smažíme až do zhnědnutí jablek (asi 5–6 minut), potom přidáme vodu, přikryjeme pokličkou a za častého míchání vaříme asi čtvrt hodiny - do změknutí jablek, která potom rozmačkáme, přidáme cukr, zvýšíme teplotu a za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat