12. března 2013

Cikánská houbová omáčka

2 kg hub, 1 kg zelených paprik, 3/4 kg cibule, 1/4 l oleje, 1/4 l octa, 20 dkg cukru, 3 lžičky soli, lžička pepře, lžička mletého nového koření, 60 dkg kečupu

Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku, zalijeme octem (podle potřeby trošičku podlijeme vodou, ale nemusí být, papriky většinou pustí šťávu) a necháme přejít varem. Do tohoto základu přidáme předem zvlášť povařené a přes cedník propláchnuté houby, vmícháme všechno koření a kečup. Plníme do sklenic které sterilujeme asi 40 min. při teplotě 90 C. Nebo když máme řídký kečup svaříme proužky paprik zvlášť, scedíme, hodíme na cibuli a smícháme se vším ostatním.

Žádné komentáře:

Okomentovat