11. března 2013

Mexický guláš Caracas


600 g předního hovězího masa, 80 g sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, kmín, majoránka, stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky, vývar, 300 g ryže, lžíce másla, 120 g šunky, strouhaný sýr, 2 - 3 lžíce kečupu

Na rozehřátém sádle nebo slanině osmažíme do světle žluta cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, mletou sladkou papriku, sůl, kmín, utřený česnek a za občasného míchání a mírného podlévání dusíme maso, až je poloměkké. Potom šťávu necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, okořeníme majoránkou, osmahneme a podlijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až je maso měkké. Potom dušenou horkou rýží napěchujeme do kruhového tvořítka, které jsme vymazali máslem, a vyklopíme na talíř. Volný střed naplníme připraveným gulášem, povrch guláše posypeme jemné rozsekanou šunkou a strouhaným sýrem. Vnější stranu rýže zdobíme svislými praménky kečupu.

Žádné komentáře:

Okomentovat