600 g
předního hovězího masa, 80 g sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky mleté
sladké papriky, sůl, kmín, majoránka, stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky,
vývar, 300 g ryže, lžíce másla, 120 g šunky, strouhaný sýr, 2 - 3 lžíce
kečupu
Na
rozehřátém sádle nebo slanině osmažíme do světle žluta cibuli, přidáme na
kostky pokrájené maso, mletou sladkou papriku, sůl, kmín, utřený česnek a za
občasného míchání a mírného podlévání dusíme maso, až je poloměkké. Potom šťávu
necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, okořeníme majoránkou, osmahneme a
podlijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až je maso měkké. Potom dušenou horkou
rýží napěchujeme do kruhového tvořítka, které jsme vymazali máslem, a vyklopíme
na talíř. Volný střed naplníme připraveným gulášem, povrch guláše posypeme
jemné rozsekanou šunkou a strouhaným sýrem. Vnější stranu rýže zdobíme svislými
praménky kečupu.
Žádné komentáře:
Okomentovat