11. března 2013

Omáčka z vepřových ledvinek

500 ml voda, 300 g vepřové ledvinky, cibule, 2 lžíce sádlo, 2 lžíce hladká mouka, 2 lžičky drcený kmín, lžička mletá sladká paprika, sůl, pepř podle chuti, mléko na namočení ledvinek 

Vepřové ledvinky očistíme, důkladně propereme v teplé vodě, namočíme na hodinu do studeného mléka a poté slijeme a drobně nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V kastrolu rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm cibuli, přidáme kmín a sladkou papriku, promícháme, vložíme pokrájené ledvinky a bez podlévání podusíme, dokud ledvinky nezbělají. Zaprášíme moukou a zvolna mícháme až směs ztmavne. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut, dokud nejsou ledvinky měkké. Hotovou omáčku podle chuti dosolíme a opepříme. Omáčka z vepřových ledvinek se podává s knedlíky nebo vařenými těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat