11. března 2013

Omáčka na roštěnky s nivou

100 ml voda, hovězí bujón, 4 hovězí roštěnky, 100 g sýr niva, 4 lžíce olej, 200 ml bílé víno, 2 lžíce čerstvá petrželka, sůl, pepř podle chuti

Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Očistěné plátky roštěnek naklepeme, osolíme a opepříme. Připravené maso opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách, pak snížíme teplotu a přikryté dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody. Měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla. Ve vypečené šťávě po roštěnkách zpěníme nasekanou petrželku, zalijeme vínem, vývarem a krájce povaříme. Hotovou omáčku odstavíme, vmícháme nivu, vložíme zpět roštěnky a již nevaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat