800 g dančího masa z plece, 100 g
slaniny, 2 cibule, 3 lžíce sádla, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké
mouky, 1 kg brambor, mrkev, petržel a 1/4 celeru, 3 stroužky česneku,
majoránka, pepř, sůl
Maso opláchneme vlažnou vodou a
nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na
sádle dozlatova, přidáme rajčatový protlak, zasmahneme a zalijeme vodou. Do
základu vložíme připravené kousky masa, přidáme třený česnek, sůl, pepř,
majoránku, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 1 hodinu. Téměř měkké maso
vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou. K masu
přidáme oloupané na kostky krájené a propláchnuté brambory, očištěnou kořenovou
zeleninu nakrájenou na nudle, přikryjeme poklicí a společně dusíme doměkka. Při
podávání zdobíme porce plátky opečené slaniny. K matliarskému guláši podáváme
černý chléb.
Žádné komentáře:
Okomentovat