15. března 2013

Matliarský guláš


800 g dančího masa z plece, 100 g slaniny, 2 cibule, 3 lžíce sádla, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 1 kg brambor, mrkev, petržel a 1/4 celeru, 3 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl

Maso opláchneme vlažnou vodou a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle dozlatova, přidáme rajčatový protlak, zasmahneme a zalijeme vodou. Do základu vložíme připravené kousky masa, přidáme třený česnek, sůl, pepř, majoránku, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 1 hodinu. Téměř měkké maso vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou. K masu přidáme oloupané na kostky krájené a propláchnuté brambory, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na nudle, přikryjeme poklicí a společně dusíme doměkka. Při podávání zdobíme porce plátky opečené slaniny. K matliarskému guláši podáváme černý chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat