11. března 2013

Italská zeleninová omáčka

100 g mrkev, 100 g kedlubna, 100 g celer, 100 g pórek, 3 rajčata, cibule, 2 česnek - stroužky, 4 lžíce rajčatový protlak, 3 lžíce olej, sůl, pepř, oregano, bazalka, tymián 

Mrkev, kedlubny a celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na tenké kroužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a cibuli. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme najemno. V hrnci rozpálíme olej a cibuli orestujeme. Přidáme mrkev, celer, kedlubny, pórek, rajčata a za stálého míchání smažíme asi 5 minut. Potom přidáme česnek, rajčatový protlak, vše promícháme a krátce podusíme. Ochutíme oreganem, bazalkou, tymiánem, pepřem a osolíme. Omáčku vaříme zvolna v nezakrytém hrnci asi 30 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.Italská zeleninová omáčka se podává s vařenými těstovinami a navrch se sype strouhaný sýr.

Žádné komentáře:

Okomentovat