12. března 2013

Segedínský guláš Laszlo


500 g libového vepřového ramínka, velká cibule, 250 g kysaného zelí, 1 PL oleje, 1 KL sladké papriky, 0,5 KL pálivé papriky, 2 dl smetany ke šlehání, 2 PL hladké mouky, sůl, kmín, pepř

Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáváme obě papriky, olej, hladkou mouku, sůl, kmín a pepř. Vše důkladně promícháme. Pokud chceme, aby byla omáčka zbarvená paprikou do červena, pak obě papriky krátce osmahneme na oleji na pánvičce a přidáme k masu. Při přípravě dietního guláše vynecháme olej a papriku přidáme přímo na maso. Přidáme kysané zelí, jemně nakrájenou cibuli a smetanu. Vše ještě jednou promícháme. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni 8 h. nebo na II. stupni 4-5h. Příloha: houskový knedlík.

Žádné komentáře:

Okomentovat