12. března 2013

Omáčka z pečených rajčat

1 kg středních rajčat, olivový olej, lžíce hnědého cukru, 4 stroužky česneku,nasekané najemno, lžíce tymiánu

Předehřejte troubu na 110°C. Omytá a osušená rajčata překrojte napůl a klaďte je řezem navrch na pekáč, lehce vymazaný olivovým olejem. Posypte tymiánem, česnekem a zastříkněte olivovým olejem, pokud možno přímo na řeznou plochu rajčat, ne mimo ně. Posypte cukrem (v případě, že máte přezrálá rajčata, můžete cukr vynechat) a dejte péct do trouby na minimálně 2, ale lépe 3 hodiny.Po uplynutí této doby se rajčata scvrknou, ale zůstanou stále šťavnatá. (můžete pokračovat dál - pečte 6 hodin a vzniknou zase rajčata sušená.)

Žádné komentáře:

Okomentovat