11. března 2013

Primátorský guláš


600 g hovězí kližky, 2 lžíce tuku, 400 g cibule, lžička mleté papriky, 2 stroužky česneku, sůl, 2 moravské klobásy, střední rajče, 1 paprika, 2 lžíce strouhanky, 2 dcl světlého piva, 1 Maggi Gulášová šťáva, 1 Maggi tmavá jíška

Na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme, vložíme nakrájené maso na kostky a za občasného míchání znovu osmahneme. Přidáme utřený česnek se solí, mírně podlijeme vodou a dusíme až je maso skoro měkké. Potom přidáme spařené a oloupané, překrájené rajče, papriku nakrájenou na nudličky, strouhanku, trochu piva a podusíme. Přilijeme zbylé pivo , přidáme Gulášovou šťáva Maggi, případně zahustíme Tmavou jíškou Maggi a převaříme. Klobásu podélně rozřízneme, úhledně uděláme několik zářezů, krátce opečeme a každou porci guláše ozdobíme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat