Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
9. srpna 2016
Višňový likér po domacku-recept
Pětilitrovou láhev naplníme asi do poloviny vyzrálými višněmi. Potřebujeme asi 3 kg. Na kg višní dáme asi 250 g cukru, kterým višně prosypeme, kousek celé skořice, 3 hřebíčky a pomerančovou kůru v cukru. Zalijeme ¼ l líhu a l vínovice. Višně můžeme také vypeckovat. Přidáme pro chuť několik jadérek z višní, necháme stát na slunci asi 6 týdnů a občas protřeseme. Potom likér slijeme do lahví a dobře je zazátkujeme. Můžeme pít hned, ale lepší je když se uleží.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat