Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
9. srpna 2016
Rebarbora s pomeranči
Když je v květnu dostatek pomerančů, smísíme je s rebarborou na výborný džem. Tence oloupenou kůru z pomerančů nakrájíme na jemné nudličky a asi 15 minut povaříme. Dužinu z pomerančů zbavíme bílé hořké vrstvy, jádra vybereme a dužinu nakrájíme na kolečka. Rebarboru očistíme a nakrájíme na drobné kousky a s procezenou kůrou ji přidáme k pomerančům. Vaříme prudce, až hmota začne houstnout. Pak přidáme cukr a dovaříme. Na kg oloupaných pomerančů dáme kg rebarbory, 30 g kůry a kg cukru.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat