Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
9. srpna 2016
Rybízový džem
Zralý, opraný rybíz vymeleme na strojku, šťávu dáme do čistého kastrolu, zahříváme, lehce mícháme a od bodu varu vaříme pět minut. Pak přidáme cukr (na kg šťávy kg cukru), petol a vaříme dalších pět minut. Pak na talířek odkápneme trochu tekutiny z kastrolu a jestliže rychle rosolovatí, je džem hotový. Necháme jej trochu prochladnout a ješte teplý dáváme do skleniček, přikryjeme zavařovací blankou a zavážeme. Stejným spůsobem můžeme připravit angreštový džem, kam pro zvýraznění chutí přidáme trochu rybízu nebo pár jahod.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat