4 kg zralých rajčat., 500 g kyselých jablek., 500 g cibule., 0,25 l octa., 2 kávové lžičky mleté skořice., ½ lžičky hřebíčku., 2 lžíce soli., 300 g cukru., ½ lžičky bílého mletého pepře., 3 lžičky hořčičných semínek., 6 kuliček nového koření., špetka zázvoru., ½ strouhaného muškátového oříšku
Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky., cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V kastrole vše rozvaříme. Směs prolisujeme přes síto a rozvaříme. Přidáme cukr, sůl, ocet, koření a povaříme. Opět prolisujeme a nalijeme do sklenic. Uzavřeme víčky a sterilujeme při 100° C přibližně 15 minut.
Příprava cca 2 hodiny., 100 g cca 215 kJ / 50 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat