9. srpna 2016

Houby v octě s paprikami-recept

2 kg čerstvých hub (hříbků., žampionů., lišek., klouzků., ryzců)., ½ l octa., 30 g soli., 2 bobkové listy., 6 kuliček pepře., 4 kuličky nového koření., lžičku hořčičného semínka., 5 tabletek umělého sladidla., 4 malé cibule., červenou papriku
Houby pečlivě očistíme, opatrně opláchneme a zlehka osušíme. Malé ponecháme v celku, velké nakrájíme na větší kousky. Houby vsypeme do vroucí osolené vody a přibližně 7 minut povaříme. Potom scedíme a necháme okapat a vychladnout. Mezitím si připravíme nálev: svaříme ½ l vody a ½ l octa., přidáme pepř, sůl, bobkový list, nové koření, hořčičné semínko a umělé sladidlo. Vše společně asi 5 minut povaříme a necháme vychladnout. Oloupeme cibule a rozkrájíme na čtvrtky. Papriku očistíme, odstraníme jádřinec, omyjeme a nakrájíme na proužky. Sklenice a víčka důkladně umyjeme a opláchneme čistou vodou. Houby rozdělíme do sklenic a rovnoměrně proložíme cibulí a proužky papriky. Nakonec opatrně zalijeme horkým octovým nálevem a uzavřeme víčky. Houby sterilujeme 30 minut při 90° C, pak necháme vychladnout a uložíme.
Doba přípravy zhruba 90 minut, 100 g asi 105 kJ / 25 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat