Žampiony očisti vlhkou utěrkou. Opatrným kroucením odděl nožičky od klobouků. Trochu předehřej na 200° C.
Goudu nakrájej nejprve na cm silné plátky a pak napříč na kostičky. Petrželku omyj, otřepej a najemno nasekej.
Z pórku odkroj kořínek a horní třetinu zelených listů. Odstraň vrchní slupku a pórky nakrájej na tenká kolečky.
Kolečka opláchni pod tekoucí vodou a nech je dobře okapat. Na pánvi rozehřej 2 lžíce olivového oleje a pórek na něm podus, až zesklovatí.
Ve větší míse vařečkou promíchej strouhanku, kostičky goudy, petrželku, vejce a zbylý olej. Směs osol.
Žampiony naplň připravenou směsí. Narovnej je do zapékací formy, zalij smetanou a zhruba na 30 minut dej zapéct do trouby.
Žádné komentáře:
Okomentovat