11. srpna 2016

Plněné žampiony

Pro 4 osoby – 12 velkých žampionů (asi 750 g)., 50 g goudy., ½ svazku petrželky., svazek pórku., 4 lžíce olivového oleje., 100 g strouhanky., vejce., sůl., 100 ml smetany.,

Žampiony očisti vlhkou utěrkou. Opatrným kroucením odděl nožičky od klobouků. Trochu předehřej na 200° C.

Goudu nakrájej nejprve na cm silné plátky a pak napříč na kostičky. Petrželku omyj, otřepej a najemno nasekej.

Z pórku odkroj kořínek a horní třetinu zelených listů. Odstraň vrchní slupku a pórky nakrájej na tenká kolečky.

Kolečka opláchni pod tekoucí vodou a nech je dobře okapat. Na pánvi rozehřej 2 lžíce olivového oleje a pórek na něm podus, až zesklovatí.

Ve větší míse vařečkou promíchej strouhanku, kostičky goudy, petrželku, vejce a zbylý olej. Směs osol.

Žampiony naplň připravenou směsí. Narovnej je do zapékací formy, zalij smetanou a zhruba na 30 minut dej zapéct do trouby.



Žádné komentáře:

Okomentovat