Pro 10 osob: salátovou okurku, sůl, 185 ml kompotovaných brusinek, sklenici naložené dýně, 280 ml sladkokyselé asijské omáčky, 150 ml cikánské omáčky, 500 g netučného tvarohu, 500 ml jogurtu, 4 stroužky česneku, cayenský pepř
Okurku omyjeme, očistíme a nastrouháme nahrubo. Pak ji osolíme a necháme odležet. Brusinky a dýní dáme okapat. Pak z nich odebereme po lžičce na ozdobení. Zbylou dýní nakrájíme najemno, promícháme s pikantní omáčkou, brusinky pak se sladkou. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Tvaroh a jogurt utřeme dohladka. Přimícháme česnek a nastrouhanou okurku. Necháme půl hodiny odležet. Ochutíme cayenským pepřem a solí. Omáčky dáme do misek, ozdobíme brusinkami a dýní a podáváme ke grilovaním specialitám.
Příprava 20 minut, 1 porce 150 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat