Pro 4 osoby: 2 svazky ředkviček, salátovou okurku, po červené, zelené a žluté paprice, středně velkou cuketu, kedlubnu, svazek karotky, 750 g netučného tvarohu, 200 ml zakysané smetany, sůl, bílý pepř, řeřichu, stroužek česneku, podle chuti tabasco, chilli koření, 2 lžíce rajského protlaku
Ředkvičky očistíme, omyjeme a polovinu nahrubo nastrouháme. Okurku oloupeme a ¼ nahrubo nastrouháme. Zbývající zeleninu očistíme, nakrájíme na proužky a urovnáme na talíř. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a směs rozdělíme na 2 stejné díly, ktoré dáme do menších misek. Jeden díl smícháme s nastrouhanými ředkvičkami, ochutíme solí, pepřem a posypeme nasekanou řeřichou. Potom si oloupeme česnek, prolisujeme ho a přidáme do delší misky společně s nastrouhanou salátovou okurkou a kořením. Poslední díl tvarohové směsi zakápneme tabascem, přidáme podle chuti chilli koření a rajský protlak. Vše dobře promícháme. Omáčky podáváme vychlazené, proužky zeleniny si stolovnici namáčejí v jednotlivých miskách.
Příprava 30 minut, 1 porce 350 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat