11. srpna 2016

Karibská salsa

cibule, červená paprika, 5 lžic oleje, 2 žloutky, lžička hořčice, sůl, cukr, 2 lžíce limetové šťávy, pepř, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce rumu, 100 g řapíkového celeru
Cibuli najemno posekáme, papriku nakrájíme na kostičky. Obojí osmahneme na lžící oleje, rozmixujeme a necháme vychladnout. Žloutky, hořčici a sůl utřeme do krému. Vešleháme 4 lžíce oleje. Osladíme, opepříme a ochutíme limetovou šťávou. Do majonézy vmícháme paprikové pyré, kečup a rum. Trochu celerové natě odložíme, řapíky nakrájíme na nudličky. Vmícháme do omáčky a ozdobíme natí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat