9. srpna 2016

Kandovaná citrusová kůra

1 kg citrusové kůry nakrájené na 5 cm proužky., 1 kg želírovacího cukru (krystalu)., 350 ml vody.,
Kůru dáme do kastrolu a dostatečně zalijeme vodou. Uvedeme do vařu, stáhneme oheň a necháme probublávat 10 minut. Scedíme, zalijeme čerstvou vodou, svaříme, pak mírně pokračujeme 20 minut a scedíme. Vařenou kůru dáme do velké misy, zalijeme studenou vodou, zakryjeme a necháme 24 hodiny. Scedíme, necháme okapat. Do kastrolu dáme vodu a cukr a za stáleho míchání svaříme. Přidáme kůru, zmírníme oheň a necháme jemně probublávat 2-3 hodiny. Pravidelně promícháváme, aby se nepřichytila. Kůra musí absorbovat většinu sirupu a zprůsvitnět. Konzervujeme-li kůru v sirupu, směs jednoduše naplníme do sklenic a uzavřeme. Nebo kůru vyndáme, naskládáme na drátěnou mřížku a usušíme v troubě. Obalíme v cukru a proloženou papírem skladujeme ve vzduchotěsném obalu.
Tip – Kůru máčenou v čokoládě použijte na ozdobení moučníku.

Žádné komentáře:

Okomentovat