11. srpna 2016

Kanárské brambory

Malé brambory (1,2 kg) dobře omyjeme. Dáme do hrnce a do poloviny zalijeme vodou. Přidáme 1 -2 lžíce mořské soli a hrnec přikryjeme složenou utěrkou.

Vaříme na mírném ohni asi hodinu, až se veškerá tekutina vypaří a sůl vytvoří na bramborách krustu. Brambory necháme bez utěrky odpařit.

Rozmixujeme svazek petrželky a koriandru, 8 stroužků česneku, 1 ½ lžíce vinného octa a 2 lžičky dijonské hořčice. Přidáme ¼ l olivového oleje, sůl, pepř a kmín.

Brambory ve slané krustě upravíme na talířích s omáčkou. Nejlépe chutnají rozpůlené a silně potřené bylinkovou pastou, například z bazalky.

Žádné komentáře:

Okomentovat