11. srpna 2016

Bramborové placičky

Pro 4 osoby uvaříme v hrnci 500 g moučných brambor ve slupce, slijeme je, prudce zchladíme, necháme vypařit, oloupeme a ještě horké je protlačíme lisem (nebo umeleme).

Žloutky ze dvou vajec s 50 g hladké mouky a 2 lžícemi smetany vmícháme do brambor. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Bílky ušleháme do tuha a vmícháme. 

Na pánvi rozpálíme po lžíci másla a olivového oleje. Lžíci vykrojíme z těsta malé noky, vložíme do pánve a lžící přitlačíme do tvaru placiček. Po obou stranách opečeme dozlatova.

Bramborové placičky se hodí jako příloha k rybě nebo k divočině. Jako hlavní jídlo je podáváme s jablečným moštem nebo mladou zeleninou, např. Zelenými fazolkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat