Pro 4 osoby: 600 g jehněcích kotlet, 3 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, sůl, bazalku a rozmarýn, 3 stroužky česneku, 200 ml vývaru z kostky
Brokolicové pyré: 400 g mražené brokolice, menší cibuli, 2 stroužky prolisovaného česneku, sůl, pepř, 3 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 6 lžic mléka
Na přílohu: 400 g zmrazených bramborových pusinek, olej na plech
Jehněcí kotlety po obvodu jemně nařízneme, slabě naklepeme, osolíme, posypeme sušenou bazalkou, rozmarýnem a potřeme stroužkem prolisovaného česneku. Maso pokapeme olejem a necháme 3 hodiny odležet v chladu. Mezitím uvedeme osolenou vodu do varu a dáme do ní nerozmrazené růžičky brokolici. Po 10 minutách ji scedíme, necháme vychladnout a buď umeleme v masovém strojku, nebo rozmixujeme. Oloupeme a najemno nakrájíme cibulku. Na másle ji orestujeme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme mlékem a povaříme. Přidáme brokolici, pepř, sůl a česnek. Kotlety orestujeme na pánvi a dopečeme v grilu. Výpek osmahneme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem z kostky nebo vodou. Přidáme zbylý prolisovaný česnek, dochutíme solí a ještě chvílí povaříme. Jako příloha se hodí dozlatova osmažené mražené bramborové pusinky. Doma je připravíme z bramborové kaše, kterou nastříkáme na vymazaný plech a upečeme.
Doba přípravy 1 ½ hodiny, 1 porce 730 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat