Na 4 porce potřebujeme – housku., 3 malé cibule., několik stroužků česneku dle chuti., svazek petržele., 500 g jehněčího mletého masa., vejce., lžičku čerstvého nebo ½ lžičky sušeného rozmarýnu a tymiánu., sůl., čerstvě umletý pepř., 30 g přepuštěného másla.., ½ okurky., 2 kelímky jogurtu (po 150 g)., 2 lžíce nasekané směsi zeleného koření (petržel., kopr., pažitka)., tabasko.,
Housku namočíme ve vodě a vymačkáme. 2 cibule a stroužek česneku oloupáme a nakrájíme na drobné kostičky omyjeme petržel, necháme okapat a nadrobno nasekáme. Jehněčí mleté maso dáme do mísy s vymačkanou houskou, cibulí, česnekem, vejcem, petrželí., rozmarýnem a tymiánem a vše uhněteme na masové těsto. Osolíme a opepříme. Z hmoty mokrýma rukama vytvarujeme kuličky, které na horkém másle ze všech stran opečeme asi 8 minut. Na „zaziki“ oloupáme okurku, zbylou cibuli a česnek dle chuti a nakrájíme na kostičky. Kostičky zeleniny a zelené koření smícháme s jogurtem a dochutíme solí, pepřem a tabaskem. „Zaziki“ podáváme s jehněčími mletými kuličkami.
Jako příloha stačí bílý chléb.
Porce obsahuje cca 28 g bílkovin., 32 g tuků., 16 g sacharidů., cca 649 kcal / 2717 kJ
Žádné komentáře:
Okomentovat