11. srpna 2016

Jehněčí kotlety s česnekem

Pro 4 osoby: 2 hlavičky česneku, 2 červené feferonky, 2 pomeranče, 2 svazky petrželky, 800 g jehněčích kotlet, sůl, pepř, 5 lžic oleje, 8 listů šalvěje, 100 g másla, 100 ml zeleninového vývaru z kostky, 2 lžičky zakysané smetany, 2 lžíce anýzové pálenky
Stroužky česneku vylomíme z hlaviček, oloupeme a 5 minut povaříme. Feferonky očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Jeden pomeranč vymačkáme, druhý omyjeme horkou vodou a nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme, osušíme a nahrubo posekáme. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a 3 minuty opékáme na oleji další 2 minuty. Česnek a feferonky opékáme 5 minut na zbylém másle. Přidáme pomerančovou šťávu, vývar, zakysanou smetanu a 2 minuty vaříme. Vmícháme petrželku a anýzovou lihovinu, podle potřeby přisolíme a spolu s kotletami klademe na pomerančové řezy.
Příprava 30 minut, na osobu 880 kcal, 39 g bílkovin, 71 g tuků, 14 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat