11. srpna 2016

Italská omáčka

Pro 4 osoby - cibuli., mrkev., kousek celeu (velikost mrkve)., 3 lžíce olivového oleje., velkou konzervu loupaných rajčat (850 ml)., sůl., pepř., 2 lžíce zakysané smetany.,
Nejprve nožem oloupeme cibuli. Potom očistíme a omyjeme mrkev a celer. Všechnu zeleninu nožem nakrájíme na malé kostičky nebo ji rozkrájíme.

V hrnci rozehřejeme olivový olej a za stálého míchání na něm smažíme zhruba 2 minuty cibuli, ale jen tak dlouho aby nezhnědla. Přidáme mrkev a celer a za stálého míchání všechno společně podusíme asi 3 minuty. Přidáme rajčata i se šťávou a rozmačkáme vařečkou. Všechno osolíme a opepříme.

Omáčku nech povařit na nejmírnějším ohni bez pokličky, občas ji zamícháme. Nakonec do ní přidáme 2 lžíce zakysané smetany.

Žádné komentáře:

Okomentovat