Pro 4 osoby: cuketu, malý svazek tymiánu, 200 g zadního hovězího, lžící oleje, sůl, pepř, ¾ litru masového vývaru, 2-3 lžíce sherry
Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme nebo nastrouháme na dlouhé slabé nudličky. Tymián propláchneme, necháme dobře okapat nebo vytřepeme dosucha a lístečky otrháme. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé stejnoměrné kostky. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm po všech stranách upečeme asi 5 minut. Opepříme, osolíme, přidáme lístky tymiánu a zalijeme vývarem. Maso vaříme doměkka, pak přidáme cuketu a 5 minut povaříme. Do hotové polévky vmícháme sherry a podáváme.
Příprava 1 hodina, 1 porce 100 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat