11. srpna 2016

Houskové bosáky

Pro 4 osoby uvaříme 500 g brambor. Dalších 1,5 kg syrových brambor oloupeme a nastrouháme do mísy s vodou aby nezhnědly.

Brambory s vodou dáme do utěrky a vymačkáme je. Vodu necháme 10 minut stát, až se usadí škrob. Opatrně slijeme a přidáme do strouhaných brambor.

Brambory oloupeme, prolisujeme a prohněteme. Přisolíme příp. přilijeme horké mléko. Žemlové kostičky nasucho opražíme. Utvoříme knedlíky a do středu dáme žemli. Sbalíme.

Uvedeme do varu osolenou vodu, vložíme knedlíky a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Vyjmeme a necháme okapat. Podáváme v předehřáté míse.

Žádné komentáře:

Okomentovat