7. srpna 2016

Čočka nakyselo s uzeným

Pro 4 osoby si připravíme: 500 g čočky., 2 cibule., 100 g škvařeného sádla., 10 g hladké mouky., ocet., sůl., 4 plátky vařené uzené krkovice., 4 kyselé okurky
Přebranou, dobře propláchnutou čočku na 2 – 3 hodiny namočíme do studené vody a poté ji v téže vodě vaříme. Oloupeme obě cibule – jednu nadrobno rozkrájíme a osmažíme na polovině rozpuštěného sádla. Zaprášíme hladkou moukou, mírně osmahneme a přidáme k čočce. Opatrně promícháme a dovaříme doměkka. Teprve pak čočku osolíme a ochutíme octem. Druhou cibuli pokrájíme na tenká kolečka a dozlatova osmažíme na zbylém sádle. Nesmíme ji připálit, jinak by dostala hořkou chuť. Horkou čočku rozdělíme na nahřáté talíře, ke každé porci dáme plátek teplého uzeného masa, ozdobíme kroužky osmažené cibulky a kyselou okurkou.
Doba přípravy přibližně 90 minut., porce cca 4710 kJ / 1125 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat