9. srpna 2016

Angreštové čatní

½ kg angreštů., 5 lžic jablečného pyré., 2 pálivé papriky., velká cibule., 2 lžíce ochuceného vinného octa., ½ lžičky celého koriandru., 3 lžíce olivového oleje., 2 lžíce pískového cukru., sůl., lžice zlatých rozinek., trochu vody
V hrnci necháme na oleji zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli, posypanou drceným koriandrem, přidáme očištěné rozpůlené angrešty, pokrájené papriky, špetku soli a ocet. Podlijeme vodou a necháme několik minut dusit. Potom přidáme cukr, jablečné pyré a celý koriandr, za stálého míchání vaříme ještě 5 minut. Hotové čatní nalijeme do malých čistých skleniček, pevně uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Uschováme v chladničce, neotevřené vydrží cca měsíc. 

Žádné komentáře:

Okomentovat