9. srpna 2016

Pampeliškový med- recept

4 hrsti čerstvých květů (i se zelenými lůžky), 1 l vody, 1 kg pískového cukru, citron, pomeranč
Květy opláchneme, pocukrujeme, pokapeme šťávou z citronu a necháme 12 hodin stát. Potom zalijeme ½ l vody a necháme do druhého dne vylouhovat. Poté květy s vodou svaříme a po vychladnutí přecedíme. Získanou tekutinu svaříme s cukrem a s oloupaným a na plátky pokrájeným pomerančem a citronem. Nyní pokračujeme stejným způsobem jako u výroby medu z hluchavky. Hotový med necháme vychladnout, opěr přivedeme k varu a necháme vychladnout. Tento postup opakujeme, dokud med nezhoustne. Horký ho plníme do skleniček, které obrátíme dnem vzhůru.

Žádné komentáře:

Okomentovat