6 hrnku vody, 4 telecí nožičky, ½ sáčku hrachové polévky v prášku, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, ½ hrnku nakrájené kořenové zeleniny, 1 cibule, sůl, 8 lžic bílého vína, 1 krajíc chleba, tuk na opečení
Nožičky uvaříme s cibuli v osolené vodě doměkka. Maso i s kůží obereme z kosti, vložíme mezi dvě prkénka a zatížíme. Ve vývaru z nožiček uvaříme hrachovou polévku a přecedíme ji. Přidáme zeleninu, vino a polévku zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky. Vaříme, až zelenina téměř změkne. Pak do polévky vložíme vylisované maso nakrájené na drobné kousky a krátce je v polévce povaříme.
Žádné komentáře:
Okomentovat