7. srpna 2016

Oháňková polévka

6 hrnku vody, 1 hovězí oháňka, 1 lžíce másla, 1 lžíce hrášku, 1 cibule, 1 mrkev, 1 menší celer, 1 petržel, 1 stroužek česneku, 6 kuliček pepře. 1 snítka petrželky, sůl
Hovězí oháňku rozdělíme v kloubech. Nasekané špalíčky oháňky vložíme do studené, mírně osolené vody a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Občas z vývaru sebereme pěnu. Pak přidáme pepř, celý strouček česneku, celou cibuli, zelené bylinky a vaříme přibližně další hodinu. Když je oháňka měkká, vyjmeme ji, maso obereme z kosti, vložíme mezi 2 prkénka, zatížíme a necháme vychladnout. Vývar přecedíme přes plátno, přidáme nadrobno nakrájenou, na másle osmahnutou zeleninu a ještě 20 minut vaříme. Polévku osolíme, přidáme na kostičky nakrájené slisované maso z oháňky a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat