Višně přebereme, opláchneme a vypeckujeme je nad hrncem, abychom zachytili vytékající šťávu. Podlijeme je troškou vody a prudce vaříme, až se šťáva částečně odpaří. Pak přidáváme po částech cukr a nakonec zbytek cukru promíchaný s pektogelem, ještě 5 minut prudce vaříme. Horký džem plníme do čistých, nahřátých skleniček, které uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme do vychladnutí. Višňový džem je výborný k plnění omelet, palačinek, do dortů a rolád.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
9. srpna 2016
Višňový džem
Na 1 kg odpeckovaných višní 500 g pískového cukru, Pektogel nebo 500 g želírovacího cukru
Višně přebereme, opláchneme a vypeckujeme je nad hrncem, abychom zachytili vytékající šťávu. Podlijeme je troškou vody a prudce vaříme, až se šťáva částečně odpaří. Pak přidáváme po částech cukr a nakonec zbytek cukru promíchaný s pektogelem, ještě 5 minut prudce vaříme. Horký džem plníme do čistých, nahřátých skleniček, které uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme do vychladnutí. Višňový džem je výborný k plnění omelet, palačinek, do dortů a rolád.
Višně přebereme, opláchneme a vypeckujeme je nad hrncem, abychom zachytili vytékající šťávu. Podlijeme je troškou vody a prudce vaříme, až se šťáva částečně odpaří. Pak přidáváme po částech cukr a nakonec zbytek cukru promíchaný s pektogelem, ještě 5 minut prudce vaříme. Horký džem plníme do čistých, nahřátých skleniček, které uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme do vychladnutí. Višňový džem je výborný k plnění omelet, palačinek, do dortů a rolád.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat