21. srpna 2016

Rokfórový salát

400 g vařených brambor, 120 g šunky, 2 rajčata, šálek husté smetany, paprika, petrželka, ½ šálu vody s octem, 150 g rokfóru, 3 lžíce oleje, ½ citronu, sůl, pepř
Uvařené prochladlé brambory nakrájíme na plátky, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, očištěnou a na kostičky nakrájenou papriku, oloupaná, semen zbavená rajčata nakrájená na kostičky, lžící usekané petrželky. Rokfór protřeme sítem, smícháme s octem, olejem, solí a pepřem, zakapeme citronovou šťávou, zředíme smetanou a vše nalijeme na salát. Necháme v chladnu několik hodin odležet. Podáváme se slaným pečivem. K salátu můžeme přidat i kousek ohřáté uzeniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat