Pro 6 osob: 750 g brambor, 150 g petržele, malou salátovou okurku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, několik kapek tabasca, svazek kopru, svazek petrželky, 4 lístky brutnáku, 100 g zakysané smetany
Brambory oloupeme, petržel očistíme, vše omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Okurku omyjeme a několik tenkých plátků odložíme stranou na zdobení. Zbytek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a brambory i petržel na něm osmažíme. Přidáme okurku, litr vody a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme tabasco a 15 minut vaříme. Bylinky opereme, dosucha vytřepeme, otrháme lístečky a vložíme do polévky. Vše rozmixujeme a dáme vychladnout. Vmícháme kyselou smetanu. Polévku ještě jednou ochutíme, ozdobíme plátky okurky, lístky brutnáku a podáváme ledově studenou.
Příprava 40 minut, 1 porce 170 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat