7. srpna 2016

Pikantní polévka z cizrny

Na 4 porce: 250 g cizrny, 1 ½ zeleninového vývaru z kostky, 350 g mrkve, 200 g petržele, 2 pórky, sůl, bílý pepř, svazek pažitky, svazek petrželky
Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Druhý den ji slijeme, propláchneme, necháme okapat a nasypeme do horkého vývaru, ve kterém ji asi 40 minut vaříme. Mrkev, petržel i pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější nudličky nebo kolečka. Kořenovou zeleninu přidáme k cizrně, vaříme dalších 15 minut, přisypeme pórek a ještě 5 minut povaříme. Petrželovou nať a pažitku opereme, necháme dobře okapat, posekáme je najemno a vmícháme do polévky, kterou nakonec dochutíme solí a pepřem.
Příprava 1 ½ hodiny, 1 porce 280 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat