1 lžička sušených kvasnic, 2 šálky teplé vody, 6 šálků mouky /1:1 hladká a vysokolepková/, 1 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého jogurtu, 1 1/2 lžičky soli, 1 lžička cukru,
Kvasnice rozpustíme s troškou cukru a polovinou vody. Mouku přesejeme do mísy, osolíme a přidáme kvásek. Promícháme, přidáme zbytek vody, jogurt a olivový olej a důkladně vypracujeme těsto až je hladké, pružné a nelepí se. Během hnětení přidáváme tolik mouky kolik je potřeba, aby se těsto přestalo lepit. Z těsta vytvoříme bochníček, který vložíme do olejem vymazané misky, přikryjeme a necháme kynout cca 1 hodinu. Takto nakynuté těsto rozdělíme asi na 6 stejných dílů, které propracujeme a necháme ještě asi půl hodiny odpočívat. Těsto vyválíme do tvaru oválků, potřeme náplní – jen asi 1-2 cm od kraje necháme volné, prázdné okrajeme zahneme a tvarujeme do tvaru lodiček.
200g uzeniny “Pastirmali”, na každou porci 1 vejce
Uzeninu nakrájíme na malé kousky, navrch rozklepneme vejce.
Žádné komentáře:
Okomentovat