9. srpna 2016

Nakládaný hermelín jemně kořeněný

4 hermelíny,9 stroužků česneku,2 pálivé papričky,na špičku nože sladké nebo pálivé papriky,15 kuliček jalovce,10 kuliček černého pepře,10 kuliček zeleného pepře,2 kávové lžičky tymiánu,1 kávová lžička rozmarýnu,2 bobkové listy,olej
Tymián, rozmarýn, jalovec, černý pepř a papričky rozdrťte a smíchejte s paprikou a rozdělte na devět dílků. Hermelíny rozkrojte na polovinu. Na dno sklenice (sklenice by měla být tak široká, jako jsou kolečka hermelínu, jinak spotřebujete hodně oleje) dejte nakrájený stroužek česneku a jeden dílek koření, na to plátek hermelínu a pokračujte až do doplnění sklenice.Vrch posypte posledním dílkem koření, přidejte kuličky zeleného pepře, po stranách vložte bobkové listy a zalijte olejem. Špejli zasunujte do sklenice tak, aby vyplavaly všechny vzduchové bubliny a olej pronikl všude. Zavíčkujte a neotevírejte dříve než za čtyřiadvacet hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat