11. srpna 2016

Knedlíky v ubrousku se zelím

Pro 4 osoby – kg červeného zelí., 2 jablka., cibule., 2 lžíce přepuštěného másla., 3 hřebíčky., bobkový list., kousek skořicové kůry., sůl., 2 lžíce cukru., ¼ litru bílého vína., 2 vejce., 50 g másla., 200 g polohrubé mouky., 150 ml mléka., ½ lžičky prášku do pečiva., pažitka.,
Zelí zbavíme vrchních listů a jemně nakrouháme. Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nasekáme. Do kastrolu dáme jíšku. Cibuli, hřebíček, bobkový list, skořici a krátce podusíme. Přidáme zelí, jablka, sůl a cukr, vlijeme víno, přiklopíme a 45 minut vaříme. Oddělíme žloutky od bílků rozpustíme máslo. Do mouky zamícháme kypřicí prášek, přidáme mléko, máslo sůl a vymísíme těsto. Nakonec lehce zapracujeme do pevna ušlehaný sníh. Těsto rozprostřeme na mokrý ubrousek, doprostřed vložíme nadrobno nakrájenou pažitku a uhněteme kouli, překřížíme cípy ubrousku, svážeme a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme asi 45 minut. Okapaný knedlík nakrájíme na plátky.
Příprava a doba vaření asi 85 minut na osobu asi 510 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat