Pro 4 osoby: 600 g vykoštěného jehněcího hřbetu, sůl, pepř, po 2 snítkách rozmarýnu a estragonu, 4 lžíce olivového oleje, červené a žlutá paprika, cuketu, lilek, cibule, konzerva rajčat
Troubu předehřejeme na 250 stupňů. Jehněčí maso omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a ovineme snítkou rozmarýnu a estragonu. Potřeme 2 lžícemi oleje a pečeme v troubě 20 minut. Papriky, lilek a cuketu očistíme a omyjeme, z paprik vyřízneme semeník a vše nahrubo nakrájíme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na zbytku oleje. Přidáme zeleninu, krátce osmahneme a přidáme rajčata i s nálevem. Přikryté dusíme 20 minut. Osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky a na talířích obložíme dušenou zeleninou a ozdobýme zbylými bylinkami. Podáváme s pečenými bramborami.
Příprava, pečení a dušení 70 minut, na osobu 540 kcal, 31 g bílkovin, 40 g tuků, 11 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat