Pro 4 osoby: 600 g vykostěného jehněčího hřbetu, sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, po 2 lžících strouhanky a hořčice, 2 lžičky medu a sušeného tymiánu, 2 cibule, 2 stroužky česneku, lžíce másla, 250 ml červeného vína, 400 ml jehněčího vývaru, hotová jíška
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na lžící oleje. Poté je dalších 5 minut pečeme v troubě, vyjmeme a zchladíme. Strouhanku smícháme s hořčicí, medem, tymiánem a 2 lžícemi oleje. Směsi maso potřeme a pečeme v troubě ještě 15 minut. Cibuli a česnek oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na másle. Zalijeme vínem a vývarem. Uvedeme do varu a svaříme na 1/4. Poté vše rozmixujeme, protřeme sítem, dochutíme, zahustíme jíškou. Maso nakrájíme a na talířích přelijeme omáčkou. Jako přílohu můžeme podávat zelené fazolky a bramborové šišky.
Příprava a pečení 45 minut, na osobu 650 kcal, 33 g bílkovin, 48 g tuků, 17 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat